Γιαουρτλού κεμπάπ (Προέλευση Τουρκία) | Με κόκκινο κρέας, Συνταγές με εικόνες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Γιαουρτλού κεμπάπ (Προέλευση Τουρκία)


Υλικά

Για τα κεμπαπ

500 γρμ κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο (αρνίσιο και μοσχαρίσιο)
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού μαιντανό
1 σκελίδα σκόρδο
καυτερή πάπρικα (ή κόκκινο πιπέρι ), κύμινο, μπαχάρι, κόλιανδρο
αλάτι,πιπέρι,
καλαμάκια για σουβλάκια

Για την σάλτσα

60 γρμ βούτυρο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγη κανέλλα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι,πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Μερικές πίτες για σουβλάκια, ψημμένες στα κάρβουνα
500 γρμ στραγγιστό γιαούρτι
λίγο βούτυρο
sumak ή λίγη πάπρικα γλυκειά


Εκτέλεση

- Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα καλαμάκια σε νερό για να μην καούν κατά την διάρκεια του ψησίματος.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι,τον μαιντανό,το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
- Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα του κρεμμυδιού,τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τον κιμά για περίπου μία ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε μακρόστενα κεμπαπ και τα περνάμε στα καλαμάκια.
- Ψήνουμε τα κεμπάπ στα κάρβουνα (ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα) μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις πλευρές.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτουμε τις ντομάτες,το σκόρδο λιωμένο, την κανέλλα, αλάτι-πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας την σαλτσα συχνά.
- Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τις ψημένες πίτες (τις οποίες έχουμε κόψει στα τέσσερα), τα κεμπάπ,την σάλτσα από πάνω και σκεπάζουμε με γιαούρτι.
- Σ' ένα τηγανάκι,λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το sumak ή την πάπρικα και περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα.
- Σερβίρουμε αμέσως.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνε χρήση και της παραλλαγής αυτής...



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.