Συνταγές
Μεξικό

Τορτίγια ομελέτα με λουκάνικα και φασόλια (προέλευση Μεξικό)


Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού λαρδί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
5 φέτες φρέσκο λουκάνικο 2 εκ. η κάθε φέτα
1 μικρή φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/4 του φλιτζανιού φασόλια άσπρα μαγειρεμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αβγά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός


Εκτέλεση

- Ζεσταίνουμε το λαρδί και μία κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τα γυρίζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φασόλια και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε άλλα 3-4 λεπτά.
- Χτυπάμε τα αβγά με ένα πιρούνι.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά.
- Μόλις πήξουν από την κάτω μεριά, προσθέτουμε το μείγμα με το λουκάνικο στη μέση και διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει τελείως και τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με λίγο μαϊντανό.