Αγκινάρες με γαρίδες | Με ψάρια ή θαλασσινά, Λαχανικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Αγκινάρες με γαρίδες


Υλικά

10 καρδιές από αγκινάρες βρασμένες
10 γαρίδες βρασμένες
2 φλιτζάνια μαγιονέζα
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του νερού χυμό λεμονιού
πάπρικα, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

- Βράζετε τις καρδιές από τις αγκινάρες και τους ρίχνετε λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
- Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη μαγιονέζα.
- Αλατίζετε τις καρδιές και βάζετε σε καθεμιά από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση.
- Από πάνω βάζετε μια γαρίδα και λίγη πάπρικα.
- Αφήνετε το φαγητό για 1 ώρα στο ψυγείο, ώστε να παγώσει.
- Σερβίρεται κρύο.