Αγκινάρες αλά Πολίτα | Λαχανικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Αγκινάρες αλά Πολίτα


Υλικά

10 αγκινάρες
1 λεμόνι
10 καρότα κομμένα σε ροδέλες
5-6 μικρές πατάτες
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες ολόκληρες
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

- Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με το λεμόνι και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για να μην μαυρίσουν.
- Αν τα κοτσανάκια τους είναι τρυφερά, τα καθαρίζετε και τα βάζετε κι αυτά στο φαγητό.
- Σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζετε με το λάδι τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα καρότα, τις πατάτες, και τα πράσα μαζί με αλάτι, πιπέρι για 10 λεπτά περίπου.
- Μετά στρώνετε από πάνω τις αγκινάρες, τις ντομάτες, και τα κοτσανάκια από τις αγκινάρες, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει και να χυλώσει.