Πανσέτα ή παντσέτα (προέλευση Ιταλία) | Ορεκτικά & μεζέδες, Ξένες συνταγές, Συνταγές από facebook, Συνταγές με εικόνες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Πανσέτα ή παντσέτα (προέλευση Ιταλία)

Τι σας έχω, τι σας έχω...

Καλοκαιράκι πλέον ό,τι πρέπει για ορεκτικά και μεζεδάκια. Ο φίλος μου ο Marco μου χτυπά το κουδούνι σήμερα και μου έφερε για συντροφιά και το μασούρι με την Pancetta. Δωράκι από τον πατέρα του, για μια μικρή εξυπηρέτηση που του έκανα. Φτιαγμένη με μεράκι από τον ίδιο, δεν μπορούσα να αρνηθώ τέτοια προσφορά.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.


Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

Η πανσέτα ή παντσέτα -> pork belly (slice) (UK) / fresh side pork (US) κατά άλλους.
Κατά ΛΝΕΓ είναι το κομμάτι χοιρινού κρέατος από την περιοχή της κοιλιάς του ζώου, από το ιταλ. pancetta "κοιλίτσα - κρέας από κοιλιά χοιρινού".
Είναι κλασική περίπτωση ψευδόφιλου. Στα Ιταλικά pancetta σήμερα είναι είδος μπέικον από το ίδιο μέρος του ζώου που είναι και η δική μας πανσέτα. Έχει δηλαδή υποστεί συγκεκριμένη επεξεργασία και είναι αλλαντικό και όχι νωπό κρέας.

Μπορεί να βρεθεί σε σαν:
- Πανσετα με δερμα και κοκκαλο ολοκληρη
- Πανσετα χωρις δερμα και κοκκαλο
- Πανσετα χωρις κοκαλο με δερμα, η δικία μας περίπτωση εδώ ...



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

Άρχισα να ξεφυλίζω τα τεφτέρια μου για να ανακαλύψω τι μπορεί να φτιάξω για να την εξαφανίσω.
Σύντομα με νέες πιάτα κοντά σας...
Ααα! και δίαιτα.. Αντιο...