Παντζαροσαλάτα
Υλικά
400-450 γρ. παντζάρια ψημένα
3 σκελίδες σκόρδο
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40 γρ. Ταχίνι
2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
70 γρ. μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια & αφού κρυώσουν τα τρίβουμε στο ψιλό τρίφτη
- Αναμειγνύουμε το σκόρδο με το ταχίνι & προσθέτουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε
- Αναμειγνύουμε τα παντζάρια με το μαϊντανό
- Προσθέτουμε το γιαούρτι & ρίχνουμε αλάτι αν χρειάζεται
- Σκεπάζουμε, αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα προτού σερβίρουμε
- Συνδυάζεται με σαλάτα ρόκας ή με φακές